tisdag 10 november 2009

stress

Vi har ju skrivit oÄndliga löpmeter , vi småbarns föräldrar om stress.....
Jag är enligt min make en curlingmorsa (vilket jag alltid avskytt att höra)
Men......det kanske inte är så tokigt???

Fan , man har ju dom bara till låns i sådär 15-18 år!!!

Sen e det -"håll käften , morsan"!...osv....
Fast.......
Nu hoppas ju jag att det är så att jag genom min "curling" lärt mina barn
att de ska uppföra sig och ha rspekt för andra.OCH lära sig att de ska tala om när de blir ledsna och sårade!
DET tycker jag är jätteviktigt!
MEN.....

Det va egentligen inte det jag skulle skriva om...

Jag är SÖNDERSTRESSAD!!!!!!

jag hinner inte göra någonting hemma!
Jag vill:


Träna
Stryka
Fika med familjen EFTER middagen , som nu är mellan 18-19
massor annat än att tjata:

Har du gjort läxan?
Har du lagt kläderna i tvätten??
Bla , bla , bla......


Nu undrar jag:

HUR mycket HJÄLPER era barn till och hur gamla är de????

6 kommentarer:

 1. Mina 2 barn hjälper inte till så mycket. Den ena är dement...hon sköter iof disken vilket är en stoor hjälp och den andra springer mest runt och hårar och piper.
  Han hjälper dock gärna till att äta upp rester, tamponger, mattor, strumpor etc. Dom är 84 resp snart 2 år.

  Jag är en mycket harmonisk och mentalt välbalanserad mamma som hinner allt i mitt liv och därtill har massor med tid och tålamod för människor som kräver lite mer tid och engagemang :P

  Jag gillar att sitta och borsta håret i flera timmar och sminkar mig alltid innan jag går utanför dörren. En välpudrad näsa är ett organiserat liv!
  Mitt hem är nytvättat/städat och luftig harmoni. Jag ägnar mig gärna åt välgörenhet för jag vill att alla andra skall ha lika mycket tid och ljuvlig lycka i livet som jag.
  *Fnizz*

  SvaraRadera
 2. Hemma är sonen 8 år ansvarig för att göra sin läxor, gå med soporna, lägga sin tvätt i smutsen, snygga till sängen varje morgon. Plus lite annat vi ber om...
  Dotter 5år, får göra div olika små sysslor vi ber om, snygga till sin säng på morgonen och lägga sin tvätt i smutsen. Vi har avstämning varje fredag = har man gjort det man skall blir det veckopeng och lördags godis. De har bara "struntat" i detta engång, det sved tydligen att bli utan veckopeng och godis :o) Som mam/pap gäller det att vara tuff och inte ge efter..
  S & S är ju så stora att de borde fixa lite mer "hjälpa till hemma" ansvar. Kramis B

  SvaraRadera
 3. 16 åringen lagar mat ibland, passar småsyskon, plockar i- och ur diskmaskin och hjälper till med städning innan fest/kalas. Men man måste ju tjata såklart. På städningen iaf ;-)

  SvaraRadera
 4. Mina är 3, 5, 7 och 38. Ingen av dem gör ett skit hemma. Men jag bara bestämde mig för att börja njuta av livet och skita i att vara stressad. Funkar jävligt bra faktiskt. Skit i att vara så duktig, ingen tackar dig iallafall. Och odjuren man har hemma märker knappat att diskhelvetet står kvar på köksbänken ändå. Alternativt lär dem. Med pengamuta. Funkar.

  SvaraRadera
 5. min Maali är bara två år så hon har inga "krav" på sig ännu, mer än att städa upp sina leksaker när hon lekt klart - när vi ska äta, gå till dagis etc. men hon är i en ålder när det är roligt att hjälpa till. kanske borde utnyttja det lite mer... ;)

  SvaraRadera
 6. Enligt maken curlar jag alldeles för mycket till våra 15+18 åriga döttrar. Det skiter jag i för jag gör det med glädje o räknar kallt med att få igen det när jag sitter på "hemmet" ;)

  SvaraRadera